Hozzávalók:
– 1/2 kg karfiol
– 10dkg zöldborsó
– 1 kk. hing
– 2 kk. só
– 1/2 kk. örölt fekete bors
– 1/2 kk. őrölt római kömény
– 2 ek. őrölt koriander vagy garam masala
– 1 kk. kurkuma
– 2 csomag petrezselyem- vagy korianderzöld (4dkg)
– 1ek olaj
Tésztához:
– 30 dkg fehér liszt
– 30 dkg graham liszt
– 10 dkg vaj
– 2 kk. só
– 1/2 kk. pirospaprika
– 1/2 kk. kurkuma
– kb. 2,5 dl langyos víz
Elkészítés
A lisztekből a vajjal, sóval és fűszerekkel, víz hozzáadásával középkemény , jól nyújtható, nem ragadós tésztát gyúrunk. Hűvös helyre rakjuk. A zöldségeket kevés olajon lepároljuk a római köménnyel, a hinggel, a sóval, a borssal, a kurkumával. Ha megfőtt, megszórjuk korianderrel vagy garam masalával és durvára vágott petrezselyem vagy koriander zöldet keverünk hozzá. Kihűtjük. Ezután a tésztából kis darabokat tépünk ki és kb. 4 cm-es golyókat formálunk belőle.
Előkészítjük a tölteléket
A tésztagolyókat 10-12 cm-es körré nyújtjuk és közepébe egy adagnyit teszünk a töltelékbe úgy, hogy a szélén ujjnyi helyett hagyunk.
A tésztát félbe hajtjuk óvatosan, hogy a töltelék ne folyjon ki.
Közben lenyomkodjuk úgy, hogy a levegő kijöjjön a töltelék mellől, majd villával vagy újjal összepréseljük a tészta széleket.
Bő, forró ghíben vagy olajban egymás után szép barnára sütjük.
Langyosra hűtve tálaljuk.