SPINNING

4 NYOMÓS ÉRV A SPINNING KIPRÓBÁLÁSA MELLETT

Melyek a Spinning-teremkerékpározás előnyei? Ismerj meg a 4 nyomós érvet, hogy miért érdemes elkezdenie!

A SPINNING: MI IS AZ?

A Spinning beltéri, csoportos, zenés kerékpáros edzés. Edző vezetésével folyik az óra, a gyakorlatok fejlesztik a szív- és tüdőkapacitást, valamint az izmokat (főként az alsótesten). Az intenzitás, ellenállási szint változó az edzés során, hogy a valós kerékpározást szimulálja. Nagyon hatékony edzés, kiváló kerékpározásra vagy kerékpáros túrázásra való felkészüléshez, de gyorsan lehet vele fogyni is. Az óra során nincs szükség technikás mozdulatokra, sem különösebb mozgáskoordinációra. Nem okoz csont- vagy ízületi terhelést, így a fájós hátú embereknek is jó választás.

HOGYAN ZAJLIK EGY SPINNING ÓRA?

Kb. 60-90 perc hosszú egy Spinning edzés. Az edzés során ritmusra kell tekerni, ösztönző zenére, amely segít az erőfeszítés intenzitását tartani. A munka alapját a különböző testhelyzetek és ütemek adják. Egymást követik a pulzusemelő, gyors (sprint) szakaszok és az aktív pihenő szakaszok. Hogy a valós kerékpározást szimulálja az óra, vannak benne „hegymenetek”, „lejtmenetek” és „sík” szakaszok. A Spinning amilyen egyszerű, olyan hatékony, nincs másra szükség hozzá, mint az ellenállásra, azaz egy kerék elfordítására, hogy a hajtás könnyebb vagy nehezebb legyen. Az intenzitás egyénileg szabályozható, mindenki magának állítja be az ellenállást erőnléti szintjének megfelelően.

MIÉRT KEZDJ EL  SPINNINGELNI?

1. SZÍVE ÉS ÉRRENDSZERE EGÉSZSÉGÉÉRT

Alakformálástól a teljesítménynövelésig mindenre megfelelő a teljes értékű Spinning edzés, amely a legszélesebb kör számára elérhető mozgásforma, ráadásul jótékony hatással van a szívre és érrendszerre. Ez az edzésforma ellenállóbbá, erősebbé és nagyobb teljesítményűvé teszi szívét. Az órák során érezhetően nő a tüdőkapacitása, állóképessége és javul vérkeringése.

2. A KIKAPCSOLÓDÁSÉRT

Szeretsz teljesen kikapcsolódni? Akkor próbáld ki a Spinninget! Ideális mozgásforma a fáradt gőz kiengedéséhez és a mentális egészség javításához. Oktató vezeti, a csoport követi, amely kellőképp ösztönzi Önt is, hogy egyre jobb legyen! Fel tudja pörgetni teljesítményét annyira, hogy akár 25 km-t letekerjen egy edzés alatt. Eközben senkinek nem kell gondolkodnia: a Spinninghez nem kell motorikus ügyesség, mozgáskoordináció… egyszerűen csak mozgassa a lábát!

3. A FOGYÁSÉRT

A Spinning tökéletes módszer, ha rövid idő alatt akar fogyni! Megdolgoztatja mind az izomzatot, mind tüdőt- és mindkettő elengedhetetlen a fogyáshoz. A javasolt edzésintenzitás és terhelési időtartam nagymértékű kalóriafogyasztással jár (számoljon 700 kCal-t edzésenként, de ez függ a testtömegétől, a szintjétől… és az elszántságától is)! Ez a mozgásforma, amit ki kell próbálnia, mert ezzel adhat le a legtöbbet, ettől jól fogja érezni magát a bőrében, mivel az edzés alatt maximális mennyiségű endorfin, ún. „boldogsághormon” szabadul fel a testében.

4. ALAKFORMÁLÁS

A Spinning nem csupán a súlyfelesleg leadásában lesz segítségére, hanem az alsótest, lábak, fenék feszesebbé tételében is, ráadásul úgy, hogy kíméletes az ízületeivel szemben. Az edzések során ezzel az extra feszesítő módszerrel növeli izmai erejét és állóképességét anélkül, hogy méretükből vesztene.

Meglátod majd, hogy a Spinninggel egész évben meg tudod őrizni alakod és erőnléted. Ez az ideális tevékenység a stressz levezetéséhez, a kikapcsolódáshoz, alapos megizzadáshoz és szórakozáshoz!

Bejelentkezés:
http://jogagyomro.hu/orarend/

Szeretettel várlak:
Örlős Erika
Spinning Instruktor, Polár edző


IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

FACEBOOK