Gourmet csokoládébonbon

A bűntudat nélküli nasi

(glutén, laktóz és cukormentes)

Hozzávalók:

12 db kimagozott datolya (ha fel van fényezve, érdemes rövid időre almaecetes vízbe áztatni, hogy a fényezőanyagot lemossuk róla)
100 g kókuszreszelék
100 g hántolt mandula, finomra őrölve
3 ekanál kakaópor
2 ekanál olaj (olaj/kókusz)
1 ekanál víz (helyett én a saját meggyem levét használtam fel hozzá, és persze kicsivel többet)
70 g méz
1 teáskanál vanília kivonat + Bourbon vanilia
…és ha akarod: eltett konyakos meggy+leve

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Az összes hozzávalót (én helyből dupla adaggal kezdtem) belerakjuk az aprítógépbe (háztartási gép aprító késsel), és jól összedolgozzuk (1-2 perc elég). Nekem majdnem leégett a remek gépem, ezért másként álltam másodszor neki: az apróra vágott datolyát beáztattam az általam elrakott meggy levébe, így lágyabb lett, könnyebben lehetett felaprítani, s a masszába belekeverni.Ráadásul pikáns íze is belekerült a golyócskákba. S másodszorra már az általam eltett meggyel béleltem a golyócskákat. Ezután kakaóba vagy kókuszba forgattam… volt, amit becsomagoltam (ajándék), volt, amikor csak úgy tálaltam a golyócskákat. Hűtőben tárolom.. míg el nem fogy… ám az sajnos, nagyon hamar bekövetkezik!

Ahogy a szerző is írta: rendkívül addiktív (függőséget okoz)!

Jó étvágyat!


IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

FACEBOOK