Bejgli

Hamarosan itt a Karácsony!

Ebből az alkalomból egészséges ünnepi recepteket osztunk meg Veletek!:)

 

Tészta:
– 1 kg teljes kiőrlésű liszt
– 1 tk szódabikarbóna
– 40 dkg méz
– 2 dl olaj
– búzadara vagy búzacsíra (a tészta behintéséhez)

 

Töltelék:
– 70 dkg mák vagy dió
– 10 alma
– 6-8 bio citrom héja vagy 15-20 csepp citromolaj
– 30 dkg áztatott mazsola
– 40 dkg méz
bejgli3
Elkészítés:
Keverjük össze a tésztához valókat, és adagoljunk hozzá vizet, amíg gyúrható állagú nem lesz. Osszuk négy vagy hat részre (attól függően, hogy vékony vagy vastag bejglit szeretnénk), majd pihentessük háromnegyed órán át. Közben reszeljük le az almát, daráljuk le a diót vagy a mákot, és ezeket keverjük össze a töltelék többi összetevőjével.
A töltelék állagát az alma és a méz mennyiségével lehet szabályozni. Nyújtsuk ki a tésztát, szórjuk meg búzadarával vagy búzacsírával, hogy beszívja a nedvességet, és tegyük rá a tölteléket. Tekerjük be a bejgliket, majd tegyük előmelegített sütőbe, és lassú tűzön addig süssük, míg aranybarnák nem lesznek. (kb. 30-40-perc)
K
Jó étvágyat 🙂

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

FACEBOOK