Fűszeres sárgaborsó leves

Hozzávalók:
– 25 dkg sárgaborsó
– 1,5 l joghurt
– 1 l víz
– 5 dkg vaj vagy 1 ek. ghí
– 5-6 babérlevél
– 1 kk. feket mustármag
– 3 szegfűszeg
– 1 darabka friss gyömbér
– 1 kk. hing
– 1/2 kk. őrölt fekete bors
– 1 kk. kurkuma
– 1/2 kk. lepkeszegmag
– 3 citromkarika
– 3 zöld chili vagy 1 db zöld erős paprika
– ek. só
– 1 kk. cukor
– 1 ek. cukor
Elkészítés
 
Az előzőleg beáztatott sárgaborsót állandó fölözés mellett a kurkumával és a sóval vízben teljesen szétfőzzük. A ghíben vagy vajban kipattogtatjuk a fekete mustármagot, majd hozzáadjuk a szegfűszeget, a babérlevelet, a chilit, a reszelt gyömbért, a borsot, a hinget és a lepkeszegmagot. Picit pirítjuk még (5-10mp) és a sárgaborsólevesbe öntjük. Hozzátesszük a citromlevet, a citromkarikát, a cukrot és a joghurtot. Jól kikeverjük a levest, addig amíg teljesen krémes állagú nem lesz.

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

FACEBOOK